Είναι θέμα καλού γούστου!

Είναι θέμα καλού γούστου!

Ένα προϊόν για το οποίο είμαστε περήφανοι: ένα τυπικό Κρητικό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλίας Κορωνέικη, με υπέροχη γεύση και σπουδαία χαρακτηριστικά ποιότητας... διαβάστε περισσότερα::

Πώς να διαλέξετε & πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο

Πώς να διαλέξετε & πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο

Η μεγαλύτερη ποσότητα ελαιόλαδου παράγεται στις μεσογειακές περιοχές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στα καταστήματα μπορεί κανείς να βρει πολλές ποικιλίες... διαβάστε περισσότερα::

Η ποιότητα σε αριθμούς

Μια απλή διαδικασία

Ο ελαιόκαρπος μαζεύεται με τα χέρια και οδηγείται στο πιστοποιημένο και καθαρό ελαιοτριβείο με το οποίο συνεργάζεται σταθερά ο... διαβάστε περισσότερα::

 

Πιστοποιήσεις
Organic Farming - EUROPA ΔΗΩ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Ο συνεταιρισμός

Πως ξεκίνησαν όλα: η Αγροτοπεριβαλλοντική Ομάδα Κρήτης

Οι 17 της Μεσαράς...
Και έπειτα, το 1994, περίπου 17 εμπνευσμένοι καλλιεργητές ελιών αποφάσισαν να κάνουν τη διαφορά: συνεργάζονται και μοιράζονται την εμπειρία και τις δεξιότητές τους για να παράγουν το πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τον βιολογικής γεωργίας καρπό της κορωνέικης ελιάς, της πιο σημαντικής, ίσως, ποικιλίας. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο συνεταιρισμός, βασισμένος στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού στη φύση και του δίκαιου εμπορίου. Οι στόχοι τους είναι απλοί, όμως σπουδαίοι: να διατηρήσουν τις παραδοσιακές καλλιεργητικές μεθόδους των προγόνων τους εφαρμόζοντας τις τεχνικές της βιολογικής γεωργίας. Αποφασίζουν να μείνουν στο τόπο τους και να φτιάξουν εκεί τη ζωή τους.

Η ...μη-εταιρεία

Σε μια εποχή που οι εταιρείες εξουσιάζουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης, της ενέργειας, της γεωργίας και της τροφής παγκοσμίως, η ΒΙΕΛΜΕ στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς και την υγεία της αγροτικής κοινωνίας συνδυάζοντας δύο εναλλακτικά πρότυπα επιχειρηματικότητας – το οικογενειακό και το συνεταιριστικό. Ο συνεταιρισμός μας ιδρύθηκε για να αναζωογονήσει την τοπική κοινωνία κρατώντας τους αγρότες στη γη τους. Καταλάβαμε από την αρχή ότι για να πετύχουμε αυτό το στόχο θα έπρεπε να ενώσουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις με τον συνεταιριστικό τρόπο.

Αγρότες σε αποστολή

Όπως πιστεύουμε στην αλληλεξάρτηση όλων των ζωντανών οργανισμών στη φύση, έτσι πιστεύουμε ότι και η συνεταιριστική μας δομή οφείλει να λειτουργεί θετικά για όλους μας, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών-συνεργατών που αγοράζουν τα προϊόντα μας. Σ' αυτούς τους ανθρώπους, υποσχόμαστε την ποιότητα των προϊόντων και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα που απαιτούν.
Βασική αποστολή του συνεταιρισμού μας είναι να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες της Μεσσαράς προστατεύοντας την υγεία των οικογενειακών αγροκτημάτων και δουλεύοντας για την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η ασφάλεια και η αυτοδυναμία που αισθάνονται οι αγρότες και η αγάπη για το τόπο μας είναι η καλύτερη διαβεβαίωση ότι τα μέλη του συνεταιρισμού μας θα συνεχίσουν την παράδοση της βιολογικής γεωργίας και στην επόμενη γενιά

Πως λειτουργεί

Οι αγρότες συμμετέχουν ισότιμα στο συνεταιρισμό μέσα από τη Γενική Συνέλευση η οποία εκλέγει το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσεις να συμμετέχουν στη διαχείριση του συνεταιρισμού

Η ιστορία μας

Το 1998 ξεκινήσαμε με ένα μικρό αλλά ελπιδοφόρο συνεταιρισμό βιοκαλλιεργητών, τον  Αγροτικό Συν/σμό Βιοκαλλιεργητών Μεσαράς...

Ο συνεταιρισμός ξεκίνησε με 44 καλλιεργητές που μοιράστηκαν την αγάπη τους για τη γη και την πίστη πως για να επιβιώσουν στον τόπο τους και να σώσουν τις αγροτικές κοινότητες χρειαζόταν μια νέα, αειφορική προσέγγιση της γεωργίας. Όλο και περισσότερες οικογένειες έβλεπαν το προϊόν τους και την περιουσία τους να υποβαθμίζεται και έπρεπε να βρεθεί μια λύση.