Είναι θέμα καλού γούστου!

Είναι θέμα καλού γούστου!

Ένα προϊόν για το οποίο είμαστε περήφανοι: ένα τυπικό Κρητικό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλίας Κορωνέικη, με υπέροχη γεύση και σπουδαία χαρακτηριστικά ποιότητας... διαβάστε περισσότερα::

Πώς να διαλέξετε & πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο

Πώς να διαλέξετε & πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο

Η μεγαλύτερη ποσότητα ελαιόλαδου παράγεται στις μεσογειακές περιοχές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στα καταστήματα μπορεί κανείς να βρει πολλές ποικιλίες... διαβάστε περισσότερα::

Η ποιότητα σε αριθμούς

Μια απλή διαδικασία

Ο ελαιόκαρπος μαζεύεται με τα χέρια και οδηγείται στο πιστοποιημένο και καθαρό ελαιοτριβείο με το οποίο συνεργάζεται σταθερά ο... διαβάστε περισσότερα::

 

Πιστοποιήσεις
Organic Farming - EUROPA ΔΗΩ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Πώς να διαλέξετε και πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο

Πώς να διαλέξετε και πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδοΗ μεγαλύτερη ποσότητα ελαιόλαδου παράγεται στις μεσογειακές περιοχές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στα καταστήματα μπορεί κανείς να βρει πολλές ποικιλίες...

Πώς να διαλέξετε και πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδοΗ μεγαλύτερη ποσότητα ελαιόλαδου παράγεται στις μεσογειακές περιοχές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στα καταστήματα μπορεί κανείς να βρει πολλές ποικιλίες ελαιόλαδου. Η ποιότητα του ελαιόλαδου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οξύτητά του. Όσο περισσότερο φιλτράρεται και καθαρίζεται (ραφινάρεται) τόσο περισσότερο αυξάνει η οξύτητα. Επίσης, όσο πιο πράσινο είναι το ελαιόλαδο τόσο μεγαλύτερη είναι η οξύτητα. Τα παρθένα ελαιόλαδα έχουν βαθύ χρυσό προς φωτεινό πράσινο χρώμα, προέρχονται από την πρώτη έκθλιψη του ελαιόκαρπου και δεν έχουν πάνω από 2% οξύτητα. Θεωρείται ότι έχουν καλύτερη γεύση σε σχέση με τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα  Λαμβάνοντας υπόψη τα ευεργετικά για την υγεία πλεονεκτήματα των πολυφαινόλων που περιέχονται στα παρθένα ελαιόλαδα, αξίζει το παραπάνω κόστος για την επιλογή τους.

Η έκθεση του ελαιόλαδου στο φως και τη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει τάγκισμα. Βεβαιωθείτε ότι το αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος και προτιμήστε δοχεία που το προστατεύουν από το φως. Το ελαιόλαδο έχει χαμηλό σημείο εξάτμισης και γι' αυτό δεν είναι ιδανικό για το τηγάνι. Προτιμήστε το στη σαλάτα, στις σάλτσες και στο μαγείρεμα λαχανικών. Αυτός άλλωστε είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε το γεμάτο του άρωμα.